Aby udostępnić kanał, folder lub kolekcję, Administrator zespołu dodaje ją do przestrzeni roboczej, a wszyscy jej członkowie widzą ją na pasku bocznym. Reguły i filtry pozostają prywatne, więc każdy członek zespołu musi skopiować je na swoje konto.
Jak udostępnić kanał lub folder?
- Na pasku bocznym po lewej kliknij Zespół, a następnie wybierz przestrzeń roboczą, z którą chcesz udostępnić element.
- Otwórz kartę Kanały i kliknij Dodaj.
- Wybierz Dodaj kanał i wklej adres strony lub kanału albo wybierz Dodaj folder, aby utworzyć udostępniony folder.
Aby udostępnić element całemu zespołowi, użyj domyślnej przestrzeni roboczej, do której dołączają wszyscy członkowie. Nie jesteś Administratorem zespołu? Zobaczysz komunikat Zarządzane przez Twojego Admina Zespołu, więc skontaktuj się z administratorem. Więcej informacji znajdziesz w artykule Przestrzenie robocze: wybierz, co widzi każda grupa w zespole.
Jak udostępnić kolekcję?
Na karcie Kanały w przestrzeni roboczej kliknij Dodaj, a następnie Dodaj kolekcję i wybierz kolekcję. Członkowie zespołu zobaczą ją w przestrzeni roboczej tak jak kanał. Dodane do niej wpisy będą widoczne dla wszystkich członków. Zobacz Porządkowanie treści za pomocą kolekcji.
Czy moje reguły działają też u współpracowników?
Nie. Reguły, które filtrują, oznaczają gwiazdką, oznaczają jako przeczytane lub wyróżniają wpisy, zmieniają tylko to, co widzisz, nawet w udostępnionym kanale. Współpracownicy widzą wszystkie wpisy, chyba że mają własną regułę.
Inaczej działają reguły wykonujące czynności poza czytnikiem. Reguła publikująca wpisy na Slacku lub dodająca je do udostępnionej kolekcji działa dla całego zespołu, a współpracownicy mogą ją zobaczyć na swojej stronie Zasady. Więcej informacji o regułach znajdziesz w artykule Reguły.
Jak skopiować regułę współpracownika?
- Kliknij kanał prawym przyciskiem myszy na pasku bocznym i wybierz Edytuj kanał.
- Otwórz kartę Zasady. Reguły współpracowników dotyczące tego kanału znajdziesz w sekcji Reguły współpracowników dotyczące tego kanału.
- Kliknij Skopiuj regułę, sprawdź nową regułę i zapisz ją.
Kopia zawiera te same słowa kluczowe i dotyczy Twojej własnej kopii kanału. Reguła ustawiona dla folderu nie skopiuje folderu, więc wybierz swój folder ponownie. Tylko Administratorzy zespołu mogą otworzyć opcję Edytuj kanał dla kanału w przestrzeni roboczej. Konfigurujesz konto nowego członka, który ma wiele reguł? Napisz na adres support@feeder.co, a pomożemy.
Co otrzymuje nowy członek zespołu?
- Wszystkie elementy z przypisanych mu przestrzeni roboczych, począwszy od domyślnej przestrzeni roboczej.
- Nie otrzymuje Twoich prywatnych kanałów, reguł ani informacji o przeczytanych i nieprzeczytanych wpisach.
- Aby obserwować kanał współpracownika, kliknij Dodaj kanał, a następnie w sekcji Więcej wybierz Biblioteka zespołowa.
Często zadawane pytania
Czy współpracownik może zmienić nazwę udostępnionego kanału lub go edytować?
Edytować kanały w przestrzeni roboczej mogą tylko Administratorzy zespołu, a ich zmiany są widoczne dla wszystkich członków.
Czy moje notatki są udostępniane?
Tak. Notatki utworzone w zespole są widoczne dla współpracowników. Aby zachować notatkę jako prywatną, otwórz jej menu i wybierz Ukryj przed moim zespołem.
Nie udało się rozwiązać problemu? Napisz na adres support@feeder.co i opisz, co chcesz udostępnić.