Een werkruimte is een verzameling feeds, mappen en verzamelingen die een groep teamleden deelt. Teambeheerders maken werkruimtes aan via Team, Werkruimtes. Elk lid ziet de werkruimtes waartoe diegene behoort als een aparte sectie in de zijbalk. Werkruimtes zijn onderdeel van Professional.
Hoe werken werkruimtes?
- Elk team heeft een standaardwerkruimte. Nieuwe leden worden daar automatisch aan toegevoegd.
- In je persoonlijke werkruimte staan je eigen feeds. Alleen jij kunt deze zien.
- Iemand kan lid zijn van meerdere werkruimtes.
- Alleen Teambeheerders kunnen werkruimtes aanmaken, leden kiezen en content toevoegen of verwijderen. Andere leden zien Beheerd door je Teambeheerder.
Hoe maak ik een werkruimte aan?
- Klik op Team in de linkerzijbalk. De pagina Werkruimtes wordt geopend.
- Klik op Nieuwe werkruimte.
- Voer een Naam van de werkruimte in en kies de Leden. Schakel Gedeelde ongelezen berichten in als een bericht dat door één lid is gelezen, voor iedereen als gelezen moet gelden.
- Klik op Maak werkruimte.
Hoe voeg ik feeds, mappen en verzamelingen toe?
- Wil je een map delen die je al volgt? Klik er dan met de rechtermuisknop op onder Mijn feeds en kies Delen met team.... De map wordt toegevoegd aan de standaardwerkruimte. Zie Feeds en verzamelingen delen met je team.
- Wil je iets nieuws toevoegen aan een werkruimte? Klik dan op de werkruimte via Team, Werkruimtes. Open het tabblad Feeds, klik op Toevoegen en kies Feed toevoegen, Map toevoegen of Verzameling toevoegen.
Wijzigingen aan feeds in een werkruimte zijn zichtbaar voor alle leden.
Hoe zie ik wie wat leest?
- Via Team, Gebruikers zie je de Rol van elke persoon (beheerder of lid) en bij welke Werkruimtes diegene hoort.
- Bij iemand die niet in een werkruimte zit, staat Geen, ziet niets gedeeld. Klik op Toevoegen aan en vervolgens op de naam van de standaardwerkruimte om dit op te lossen.
- Op het tabblad Overzicht van de standaardwerkruimte zie je wanneer teamleden geen toegang hebben. Klik op Voeg ze toe.
Hoe wijzig ik wie er in een werkruimte zit?
- Klik op de werkruimte via Team, Werkruimtes. Het tabblad Overzicht wordt geopend.
- Schakel onder Leden de gewenste personen in of uit.
- Klik op Wijzigingen opslaan.
Op hetzelfde tabblad kun je de naam van de werkruimte wijzigen, Gedeelde ongelezen berichten aanpassen of op Werkruimte verwijderen klikken.
Hoe houd ik mijn zijbalk overzichtelijk?
Klik op het pijltje naast de naam van een werkruimte om deze in te klappen. Teambeheerders kunnen ook met de rechtermuisknop op de werkruimte klikken en Feeds sorteren... of Werkruimte beheren kiezen. Voor alle werkruimtes behalve de standaardwerkruimte kunnen ze ook Werkruimte verlaten kiezen.
Veelgestelde vragen
Waarom zie ik een werkruimte van mijn team niet?
Een Teambeheerder moet je aan de werkruimte toevoegen. Vraag diegene om je in te schakelen onder Leden.
Waarom kan ik geen feeds aan een werkruimte toevoegen?
Dat kunnen alleen Teambeheerders. Als je Beheerd door je Teambeheerder ziet, vraag het dan aan je beheerder of volg de feed in je persoonlijke werkruimte.
Waarom kan ik de standaardwerkruimte niet verlaten?
De standaardwerkruimte bevat wat je hele team deelt. Als je die verlaat, zou je niets daarvan meer zien. Klap de werkruimte in de zijbalk in als je minder wilt zien.
Wat doet Gedeelde ongelezen berichten?
Zo blijven gelezen en ongelezen berichten voor iedereen in de werkruimte gelijk. Zie Gedeelde ongelezen berichten voor werkruimtes.
Kom je er nog niet uit? Mail naar support@feeder.co. We helpen je graag je werkruimtes in te richten.