
Wspólne statusy przeczytania to funkcja przestrzeni roboczej, która synchronizuje zespół, oznaczając wpisy jako przeczytane lub nieprzeczytane u wszystkich jego członków. Dzięki temu wszyscy wiedzą, które wpisy zostały już przeczytane, a które nadal wymagają uwagi.
Możesz osobno włączać i wyłączać wspólne statusy przeczytania w każdej przestrzeni roboczej:
- Podczas tworzenia nowej przestrzeni roboczej włącz lub wyłącz opcję „Wspólne statusy przeczytania”, zależnie od preferencji.
- Aby zmienić ustawienia istniejącej przestrzeni roboczej, przejdź do karty „Zespół”, wybierz przestrzeń, którą chcesz zmienić, i włącz lub wyłącz opcję „Wspólne statusy przeczytania”.
Po włączeniu tej funkcji synchronizowane są działania dotyczące wpisów, takie jak oznaczanie ich jako przeczytanych lub nieprzeczytanych, a także aktualizowanie kanałów lub folderów w przestrzeni roboczej. Gdy dowolny członek zespołu wykona działanie dotyczące wpisu, zmiana będzie widoczna dla wszystkich osób w tej przestrzeni roboczej.
Uwaga: Po pierwszym włączeniu wspólnych statusów przeczytania wcześniejsze oznaczenia wpisów nie zostaną zmienione, aby ujednolicić je u wszystkich członków zespołu. Synchronizacja obejmuje działania dotyczące wpisów wykonane od chwili włączenia funkcji, dlatego początkowo liczba nieprzeczytanych wpisów może się nieznacznie różnić między członkami zespołu.
Jeśli masz pytania lub potrzebujesz dalszej pomocy dotyczącej wspólnych statusów przeczytania, napisz do nas na adres support@feeder.co.